Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Κύριε Στυλιανίδη μας προκαλέσατε μεγάλο ΣΟΚ!!!

«Όσες μεταβολές και να γίνουν στο υφιστάμενο σύστημα δεν είναι αρκετές για να ανατρέψουν την προβληματική κατάσταση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου. Χρειάζεται ένα σοκ και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος ώστε να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο και να μπορεί στην Ελλάδα να λειτουργήσει ελεύθερα και το μη κρατικό μη κερδοσκοπικό ΑΕΙ»
Θλιβερή ομολογία του υπουργού παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδη σε ομιλία του στην δεξίωση προς τιμή του πρύτανη του Πανεπιστημίου του Γέιλ κ. Ρίτσαρντ Λέβιν.
Κύριε Στυλιανίδη μας λέτε καθαρά ότι θέλετε αλλά δεν μπορείτε να δώσετε λύσεις στα τεράστια προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και ότι είναι μονόδρομος η ιδιωτικοποίηση.
Κύριε πρωθυπουργέ μήπως είναι επικίνδυνη η τοποθέτηση του υπουργού ενός τόσο ευαίσθητου υπουργείου;
Είναι σαφέστατη η θέση σας ότι θέλετε ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά δεν νοείτε μια κυβέρνηση να αποπιείτε των ευθυνών της όταν πλειοψηφεί η θέληση του λάου για δημόσιο πανεπιστήμιο. Είναι χρέος σας να καταβάλετε προσπάθεια συνεννόησης και να προτείνετε λύσεις. Εκτός και αν στόχος σας είναι η αποδόμηση των ΑΕΙ για να δικαιωθείτε.
Τα παιδιά τι φταίνε;
Με αυτό τον τρόπο και της πολιτικές σας δεν τορπιλίζετε της προσπάθειες των παιδιών;
Θέσεις και νοοτροπίες σαν αυτή του υπουργού δεν απαξιώνουν την πολιτική;
Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να ομολογεί ότι δεν μπορεί να δόση λύσεις στο πλέον ευαίσθητο τομέα της χώρας;
Μέλλον χωρίς παιδεία και πολιτισμό δεν μπορεί να έχει κανένας λαός.
Αυτό θέλετε και οραματίζεστε αξιότιμοι κυβερνόντες;
Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για τα ΑΕΙ κύριε Στυλιανίδη ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΑΞΙΟΣ!
Γιατί δεν αφήνετε την καρέκλα;
Συμπέρασμα:
Ιδιωτικοποιήστε τα μουσεία γιατί χρειάζεται ένα σοκ το υπουργείο πολιτισμού.
Ιδιωτικοποιήστε και τους φορείς ελέγχου της αγοράς αφού και στον τομέα της ακρίβειας δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα μπας και με το σοκ που θα προκαλέσετε στα καρτέλ και τους κερδοσκόπους οι τιμές των προϊόντων από Αθήνας γίνουν Βερολίνου και Άμστερνταμ.
Στον ΟΤΕ είμαστε οκ!!!
Στο σύστημα υγείας η πλήρης ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών. Το ΕΣΥ θα διδάσκετε στην Ιστορία της Ε’ Δημοτικού στο κεφάλαιο η υπηρεσίες υγείας στην νεότερη Ελλάδα στην σελίδα 82.
Στο ασφαλιστικό έχετε κάνει βήματα αλλά να απελευθερώστε σύντομα το κεφάλαιο από την υποχρέωση να ασφαλίζουν τους εργαζόμενους στους δημόσιους φορείς μπας και επενδύσουν η πολυεθνικές αφού θα έχουμε ανταγωνιστικό εργασιακό κόστος και οι δείκτες της οικονομίας θα είναι αξιοζήλευτη στην Ε.Ε..
Στα λιμάνια ξεκαθαρίζει το τοπίο, η πώληση των προβλητών φιλέτα είναι θέμα χρόνου να τα ξεφορτωθεί το Δημόσιο.
Με την ΔΕΗ τι γίνετε; Έχετε αργήσει. Τίποτα Γάλλοι, Άγγλοι, Ρώσοι, Γερμανοί δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη για το management;
Βρε πουλήστε τώρα που γυρνάει.
Με την Ολυμπιακή γιατί αργείτε;
Είστε πολύ μάγκες αγαπητοί κυβερνόντες Νέο Δημοκράτες.
Ο Σημίτης σας άνοιξε τον δρόμο και εσείς τώρα τον δικαιώνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: