Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Κύριε Μητσοτάκη καλά τα είπατε αλλά……………..

Κηρύσσοντας την λήξη των εργασιών του συμποσίου που οργάνωσε το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «Από τον ανένδοτο στη δικτατορία» ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε για τα γεγονότα του μελανού Ιουλίου του 1965 ότι όχι μόνο δεν είχε σχέδιο αποστασίας αλλά και ο ίδιος μέχρι το τέλος ζητούσε από τον Γεώργιο Παπανδρέου να μην προχωρήσει σε οριστική ρήξη με τον βασιλιά, προτείνοντας του μάλιστα να προχωρήσει σε γενικό ανασχηματισμό και να βγάλει από την κυβέρνηση τόσο τον ίδιο όσο και τον Ανδρέα Παπανδρέου, για να λάβει από τον Γέρο της Δημοκρατίας την απάντηση «Μα γιατί εσένα; Εσύ είσαι καλός υπουργός».
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμη ότι «είναι χρέος να γραφτεί σωστά η Ιστορία».
Κύριε Μητσοτάκη αναμφίβολα είστε ένας ικανότατος πολιτικός με πολιτική σκέψη, διορατικότητα, θέσεις, στοιχεία που αποδέχονται και οι αντίπαλοι σας άσχετα αν συμφωνούν οι διαφωνούν με της απόψεις σας.
Αλλά όπως και να το κάνουμε και από όποια οπτική γωνία και να δούμε τα γεγονότα του 1965 εσείς στηρίξατε και Νόβα και Στεφανόπουλο, αποστάτες ναι η όχι;
Η στάση του βασιλέως τότε ήταν η δεν ήταν Συνταγματική εκτροπή ναι η όχι;
Δεν χρειάζεται να επικαλεστώ το δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΕΑ (10/5/2008) σχετικά με τα έγγραφα της CIA.
Είναι πολύ απλά τα πράγματα και ξεκάθαρα σχετικά με της πολιτικές σας επιλογές τον Ιούλιο του 65.
Το αν παίξατε πρωταγωνιστικό η όχι ρόλο δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, το γεγονός και μόνο ότι στηρίξατε (επιλογές παλατιού και μυστικών αμερικάνικων υπηρεσιών) τους ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ και συμμετείχατε στα κυβερνητικά σχήματα αυτό φτάνει και περισσεύει.
Το παράδοξο για τον Ελληνικό λαό είναι ότι με την ψήφο του διατελέσατε πρωθυπουργός και μάλιστα όχι γιατί τον είχατε πείσει αλλά γιατί φροντίσατε να σύρετε έναν πρωθυπουργό στα δικαστήρια και με συμμάχους σας σχεδόν στο σύνολο τους τα ΜΜΕ να έχετε εγκλωβισμένη επί μήνες την χώρα σε ακυβερνησία.
Το έργο και της επιτυχίες της διακυβέρνηση σας γιατί δεν θέλουν να της θυμούνται τα στελέχη και οι οπαδοί της παράταξης σας;
Η χρονιά του 1989 θα καταγραφή στην Ιστορία ως το «Βρόμικο 89» όπου και πάλι μία γκρίζα σελίδα της πολιτικής μας Ιστορίας θα σας αναφέρει ως πρωταγωνιστή.
Κύριε Μητσοτάκη όσο μεγάλη προσπάθεια και να καταβάλετε, ακόμη και δεκάδες συμπόσια να οργανώσετε δεν θα καταφέρετε να πετάξετε από πάνω σας το στίγμα του ΑΠΟΣΤΑΤΗ.
Όπως και να γραφτεί η Ιστορία στο κεφάλαιο Ιουλιανά 1965 θα σας αναφέρει σύμμαχο των αποστατών και συμμέτοχο στα σχέδια του παλατιού ενάντια στον εκλεγμένο Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, πολύ απλά ΑΠΟΣΤΑΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: