Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Κύριε Μητσοτάκη κατανοητή η προσπάθεια σας αλλά………………

Μετά το <<Συμπόσιο>> ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καλεσμένος στο δελτίο του ALTER (Δευτέρα 12 Μαΐου 2008) από τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου επανέλαβε της θέσεις του σχετικά με την στάση του στα γεγονότα του Ιουλίου του 1965.
Η συνέντευξη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ο κ. Χατζηνικολάου του έθεσε πολύ ξεκάθαρες και ουσιαστικές ερωτήσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε και πάλι να αποτινάξει από πάνω του της ευθύνες που τον βαραίνουν σχετικά με την στάση και τα πεπραγμένα του στα Ιουλιανά του 65.
Κύριε επίτιμε πρόεδρε της Ν.Δ. πολύ καλά τα λέτε ΑΛΛΑ, από όποια οπτική και να δούμε τα γεγονότα εσείς ήσασταν από τους βασικότερους συνεργάτες του Γεωργίου Παπανδρέου, και συμπλεύσατε με τους ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ, συμμετέχοντας στην Συνταγματική εκτροπή που προκάλεσε το παλάτι σε συνεργασία με τα σκοτεινά παράκεντρα του παρακράτους.
Κύριε Μητσοτάκη καλοπροαίρετα θα δεχθώ ότι λέτε σήμερα, αλλά το γεγονός και μόνο της συμμετοχής σας στης κυβερνήσεις των ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ Νόβα και Στεφανόπυυλου είναι η αλήθεια που δεν αποστατεί.
Κύριε Μητσοτάκη αξίζει οι παλιοί να θυμηθούμε και οι νεότεροι να μάθουν το διάγγελμα του νόμιμου πρωθυπουργού της χώρας το βράδυ της 15ης Ιουλίου 1965, ημέρας της ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ, που χάρη στην τόλμη του τότε γενικού διευθυντή του ΕΙΡ Αναστάση Πεπονή μεταδόθηκε.
Ο Γέρος της Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων: (αναδημοσίευση απο την εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»)

«Συνετελέσθη σήμερον παραβίασις του πολιτεύματος. Η κυβέρνησις του λαού εξηναγκάσθη εις παραίτησιν. Και εκλήθη να κυβερνήση μία ομάς προδοτών της Ενώσεως Κέντρου… Ο τρόπος της καταλήψεως της αρχής από την κυβέρνησιν ανδρεικέλων έχει προσλάβει τον χαρακτήρα φαιδρού πραξικοπήματος…. Καταγγέλω προς τον δημοκρατικόν κόσμον της χώρας την ομάδα των προδοτών και τον καλώ εις πάνδημον ειρηνικήν εκδήλωσιν εναντίον της προδοσίας».

Κάθαρές κουβέντες με απλά λόγια την 15η Ιουλίου του 65 το παλάτι με συμάχους τους αποστάτες και το παρακράτος εκτέλεσε ωμή συνταγματική εκτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: